English Latest

Menestyvät Ebola-huumekokeet – syy hengittää helpotusta?

Menestyvät Ebola-huumekokeet - syy hengittää helpotusta?

Kaksi Ebola-lääkettä osoittavat hyvää vaikutusta. Tämä on yksi "viime vuosien parhaista uutisista", sanoo epidemiologi Maximilian Gertler. Kongon puhkeamisessa siitä puuttui, mutta etenkin väestön luottamus.

Deutsche Welle: Herra Gertler, Kongon ebola-epidemian keskellä, tutkijat ilmoittavat lupaavista tuloksista huumetesteissä. Kaksi rahastoa ovat lisänneet huomattavasti Ebola-tartunnan saaneiden selviytymismahdollisuuksia. Ja voimme sanoa Maailman terveysjärjestön (WHO) viestin läpimurtosta?

Maximilian Gertler: terapeuttisen toiminnan kannalta se on selvästi yksi parhaiden uutisten viime vuosina.

Maximilian Gertler on trooppisten sairauksien asiantuntija ja epidemiologi. "Lääkäreille ilman rajoja" hän oli muun muassa viisi vuotta sitten Guineassa, Ebolan käytön yhteydessä.

Onko myös hyviä uutisia Kongon ebola-epidemialle?

Se auttaa ehdottomasti hoita potilaita paremmin. Mutta puhkeamisen tapauksessa, jota tällä hetkellä havaitsemme Itä-Kongossa ja joka ei edelleenkään ole hallinnassa – tarvitsemme ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Väestö on siirrettävä keskustaan ​​ja siihen liittyvien toimenpiteiden suunnittelussa.

Miksi puhkeamista ei edelleenkään voida hallita?

Itä-Kongon nykyisen epidemian tapauksessa näemme joka viikko, 60–100 uutta tapausta. Tätä ei tiedämme aikaisemmin. Tämä on erittäin huolestuttavaa. Vuotta hätätoimenpiteiden aloittamisen jälkeen meillä on lähes 3000 potilasta ja 2000 kuolleen. Tämä on kohtuuttoman korkea. Sama pätee 67 prosentin kuolleisuusasteeseen.

Noin viisi prosenttia tapauksista koskee alueen terveydenhuollon työntekijöitä. Tämä on tietenkin tuhoisaa, koska se tarkoittaa, että ihmisiä koulutetaan joissain paikoissa ilmeisesti edelleen suojaamattomina tai riittämättömästi.

Taudinpurkaus Gomassa, lähes kahden miljoonan asukkaan kaupungissa, suoraan Ruandan rajalla. Nämä tapaukset osoittavat erittäin selvästi, että taudin leviäminen on kädensijassa, ja ne voivat silti odottaa uusia haasteita.


 • Ebola – pelko nopeammasta leviämisestä

  Ensimmäiset tartunnat kaupungissa

  Kongon demokraattisen tasavallan itäpuolella sijaitsevan Goman kaupungin ensimmäisten Ebola-tapausten viesti on häiritsevä. Tiheästi asutuilla alueilla se on tappava virus, ja sen leviäminen on erityisen helppoa nopeasti. Naiset ja lapset ovat erityisen haavoittuvia; heikot organismit ovat alttiimpia Ebola-tartunnalle.


 • Ebola – pelko nopeammasta leviämisestä

  Rajat ylittävä riski

  Ebola on erittäin tarttuva, sillä on kaikki kansalliset rajat. Joten huolenaihe tappavan viruksen leviämisestä Ruandaan, sen maantieteelliseen läheisyyteen Goman kanssa, koska erityisen suuri. Lyhyesti, siksi rajanylitys oli suljettu. Vaikutus Ugandaan: Kongon naapurimaassa myös ensimmäiset ihmiset ovat sairaita.


 • Ebola – pelko nopeammasta leviämisestä

  Sota ja huono infrastruktuuri

  Lääketieteelliset avustajat mennä rajoilleen, viruksen leviämiseen hillitsemään ja hoitamaan sairaita. Jännittynyt poliittinen tilanne ja aseelliset konfliktit joillakin tasavallan alueilla kuitenkin estävät Ebolan vastaista taistelua avustustyöntekijöille. Mutta myös huono infrastruktuuri ja väestön epäluottamus pahentavat kriisiä.


 • Ebola – pelko nopeammasta leviämisestä

  Ensimmäiset oireet

  Ebola-tartunnan saaneen korkean kuumeen, pään ja vartaloon liittyvien kivun ensimmäiset oireet ovat samanlaisia ​​kuin flunssa. Taudin aikana sisäinen verenvuoto ja elinvaurio – tulos: potilaan kuolema. Henkilö on saanut tartunnan, hoitomahdollisuudet ovat rajoitetut. Muiden ihmisten suojelemiseksi vedota viranomaisiin väestöön: ilmoita, älä piilota!


 • Ebola – pelko nopeammasta leviämisestä

  Rokotus on ainoa suoja

  WHO: n arvioiden mukaan rokotteella on vuodesta 2015 lähtien ollut ”melkein tarkka” vaikutus. Suuri osa väestöstä rokotuksista epäilee, jotkut jopa uskovat, että tauti oli hallituksen vaihe, lahjoitusten saamiseksi. Myös kuljetus on vaikeaa, koska -80 celsiusasteen jäähdytysketju voidaan keskeyttää milloin tahansa.


 • Ebola – pelko nopeammasta leviämisestä

  Rokota – ja enemmän

  Organisaatiot ja vapaaehtoiset työskentelevät täydellä nopeudella ollakseen virusta nopeampia. Heidän ennaltaehkäisevä työ ylittää lisäksi rokotuksen lisäksi. Suojapukujen ja hansikkaiden jakelun lisäksi koulutetaan myös lääketieteen ammattilaisia ​​ja koulutetaan hankintatavoista ja asianmukaisesta hygieniasta.


 • Ebola – pelko nopeammasta leviämisestä

  Lakivelvollisuus

  Kukkia kuolleille: Länsi-Afrikassa yli 11 000 ihmistä menetti taistelun tappavaa virusta vastaan ​​vuosina 2014 ja 2015. Ebolan puhkeaminen Kongossa on pahin Länsi-Afrikan epidemian jälkeen – yli 1800 ihmistä on menettänyt elämäsi vuoden 2018 jälkeen. Punainen hälytys: Nyt tarvitaan poliitikkojen, lääkäreiden ja asiantuntijoiden nopeaa toimintaa.

  Kirjoittaja: Antonia Kolberg

Millaisena näet tilanteen suoraan paikalla?

Itä-Kongon kokonaistilanne on suuri haaste, koska yleinen terveydenhuolto on heikkoa, väkivaltaa on paljon ja väestön vähäinen luottamus avustustoimiin. Olemme nähneet, kuinka auttajaosat uhkasivat Ebolaa ja hyökkäsivät “Lääkärien ilman rajoja” -ryhmiä ja hoitopisteitä aina uudelleen. Tutkimuksista tiedämme, että merkittävä osa väestöstä pitää Ebolaa edelleen todellinen vaara, mutta joskus jopa salaliiton kannalta.

Toisin sanoen luottamuksen puute on yksi suurimmista ongelmista.

Selvästi. Kuulemme potilailtamme ja ihmisiltä, ​​joiden kanssa puhumme siellä hyvin yksinkertaisia ​​kysymyksiä, kuten: ”Missä olit puoli vuotta sitten, kun lapseni kuoli malariaan? Mistä oli apua, kun kylämme hyökättiin viimeksi? ”

Ebolan puhkeamisen pahin tapaus on mielestäni Itä-Kongon yleinen tilanne, joten tätä kauhistuttavaa epidemiaa ei ole vielä lisätty.

Eikö voinut auttaa myönteisissä lääkekokeissa, ehkä edes väestön luottamuksen voittamisessa?

Mahtava uutisia huumeista aikoo muuttaa tutkimuksen sijaintia. Ja on tietenkin toivottavaa, että tämä kehitys puhuu luottamukseen väestön toimenpiteisiin kasvaa, jos tiedetään tehokasta hoitoa.

Mutta…?

Mutta onko se avain tämän epidemian torjumiseen? , on vain näytettävä. Uskon, että etenkin väestön luottamus on kärsinyt viime vuosina, mukaan lukien tuskin kohtuullista terveydenhuoltoa, että lapset kuolevat hoidettavissa oleviin sairauksiin, kuten malariaan, tuhkarokkoon tai hengitystiesairauksiin.

Mikä voisi olla mielestänne , ratkaisu?

Mielestäni sinulla on Ebolan työtä yleisessä terveydenhuollon integraatiossa, ja viimeksi mainittua on välttämättä parannettava. Tämä on myös lääkäreiden asenne ilman rajoja. Terveydenhuoltohenkilöstö on tietenkin koulutettava, ja ennen kuin Ebola-tartunnat on suojattu, ja sinun on saatava väestö osallistumaan toimenpiteiden suunnitteluun, jotta voimme saavuttaa niiden ihmisten luottamuksen, joita haluamme suojata infektioista. Mielestäni pikemminkin kuin kahden uuden lääkkeen ratkaisu löytyy sinne.

Miksi Ebola on niin vaikea?

Ebolan vastaista taistelua kutsuttiin ensimmäisessä linjassa ”uusien tapausten ehkäisy ja hyvinvoinnin lopettaminen”. tunnetut tartuntaketjut ”. Toisin sanoen: seurata yhteyshenkilöiden varhaisessa vaiheessa olevia luetteloita, rokottaa ja heti kun he sairastuvat, eristää sinut. Mutta tämä kaikki tietenkin vaatii väestön luottamusta toimenpiteisiin ja organisaatioihin, jotka suorittavat.

Tämä tuo meille erityisesti nykyisen epidemian. Meillä oli rokote, meillä voi olla terapeuttinen aine, mutta me Emme näe, että emme saavu näiden aseiden kanssa tautia vastaan, koska voimme tavoittaa ihmisiä edes riittävässä määrin. Useless jos onnistumme siinä, edetä selvästi ebola-taistelussa.

Dr. med. Maximilian Gertlerin trooppinen lääketiede ja epidemiologi trooppisen lääketieteen ja kansainvälisen terveyden instituutissa Charitén sairaalassa Berliinissä ja työskennellyt muun muassa ”Lääkärit ilman rajoja” -virastossa, viisi vuotta sitten Guineassa, Ebolan käytön yhteydessä.

Haastattelun toteutti Hannah Fox.


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä

  hälinästä!

  immuunijärjestelmä tarvitsee monia erilaisia ​​polttoaineita. Hedelmät ja vihannekset tarjoavat sinulle. Ne rehuvat värikkäinä: appelsiinit, punaiset paprikat, vihreät lehtivihannekset, punakaali tarjoavat värikkäitä vitamiineja Potpourri -tuotteita ja suuren luonnollisen C-vitamiinin lähteen.


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä.

  Rokotuksen tilan tarkistus!

  Jotta immuunijärjestelmä saadaan nykyiseen tilaan, sinulla on oltava kaikki tarvittavat rokotukset. Aikuiset unohtavat usein rokotukset Kinfheit-päivityksestä. Joten rokotustodistuksessa nähdään: Onko immunisointi jäykkäkouristusta, kurkkumätäa, hinkuyskää, poliota, hepatiittia, pneumokokkeja, aivokalvontulehduksia, tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko, influenssa ja muut edelleen käytössä? Paras kysyä lääkäriltä!


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä

  Virukset karkaavat.

  Tieteelliset tutkimukset viittaavat siihen, että säännöllinen lihaksen liikunta (lenkkeily, sauvakävely, kävele kävelylle) alkamalla kolme kertaa viikossa 20 minuutin ajan, puolustus lisääntyy todistettavasti. Varo kuitenkin: jos sinulla on liikaa, immuunijärjestelmä on uupunut.


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä.

  Nuku voimakkaasti!

  Riittävä uni ei vain takaa palautumista. Unen syvien vaiheiden aikana vapautuu välittäjäaineita, jotka mobilisoivat immuunijärjestelmän.


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä.

  Pidä hauskaa!

  Tutkimukset osoittavat, että hyvä mieliala ja hauska suosivat elämää vahvana immuunijärjestelmänä. Naura ja pelaa ei tuota parempaa elämänlaatua, vaan lisää puolustuskykyä!


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä

  Vältä stressiä!

  Negatiivinen stressi stimuloi adrenaliinin ja kortisolin vapautumista. Nämä hormonit sammuttavat immuunin. Tietoinen stressi ja ajanhallinta edistävät sitä, että vartalo lepää ja uusi energia voi täyttyä. Kohdennetut rentoutusharjoitukset, kuten meditaatio, autogeeninen koulutus ja jooga, voivat tukea immuunijärjestelmää merkittävästi.


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä.

  Mene kävelylle!

  Kävelee raitissa ilmassa muuttuvilla lämpötilan ärsykkeillä ja liikkeellä – molemmat stimuloivat kehon puolustuskykyä. Lisäksi limakalvot hyötyvät paremmasta verenkiertoon, koska sinulla on korkeampi kosteus, jolla on virushyökkäyksiä, jotta sinusta tuntuu paremmalta.


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä.

  Varo sokeria!

  Tutkimukset ovat osoittaneet, että palavia lyhytaikaisia ​​sokereita, paljon vitamiineja ei kuluteta, elin on silloin käytettävissä.


 • Ei mahdollisuutta viruksille ja bakteereille, joilla on vahva immuunijärjestelmä.

  Kuuma ja kylmä!

  ”Vaihto-suihkut” kouluttavat lämpötilan säätelyä ja verisuonia. Lämmin-kylmä-lämmin-kylmä on tunnuslause. Voit tukea suihkua voimakkaalla hieronnalla hieronta sienellä tai harjalla. Tämä stimuloi immuunijärjestelmää.